Smederevski put 2a, Boleč +381 11 8063 555 info@centars.rs Pon-Pet: 09-17; Sub. 09-16

GWM i GM potpisuju ugovor za kupovinu proizvodnog pogona GM Thailand Rayong

GWM i GM potpisuju ugovor za kupovinu proizvodnog pogona GM Thailand Rayong

RAYONG | TAJLAND: Great Wall Motors (GVM) i General Motors (GM) danas su najavili sporazum o prodaji proizvodnih pogona GM Tajlanda u Rayongu, do kraja 2020 godine.

Potpredsednik GWM-ove globalne strategije, gospodin Liu Xiangshang, rekao je: „Globalna strategija Great Wall Motors-a je počela da se oblikuje nakon više od 10 godina razvoja.

U protekle dve godine, transformacijom izvoznog modela i nadogradnjom, Great Wall Motors je ubrzao tempo svog strateškog globalnog predstavljanja. 2019. godine fabrika Tula Great Wall Motors u Rusiji uspešno je započela proizvodnju, a kompanija je takođe postigla sporazum sa GM-om da početkom 2020. godine kupi svoju fabriku Talegaon u Indiji.  „Kupovina GM-ove fabrike Thai Rayong pomoći će poslovnom razvoju Great Wall Motors-a na Tajlandu i na tržištu ASEAN-a. Great Wall Motors će se proširiti kroz celu regiju ASEAN sa Tajlandom kao centrom, a svoje proizvode će izvoziti u druge zemlje ASEAN-a, kao i u Australiju. 

ASEAN automobilsko tržište je tržište u razvoju i tržište sa velikim izgledima i potencijalom. Ulazak na tržište Tajlanda prvi je korak za Great Wall Motors na ulazak na tržište ASEAN, a takođe je važan korak u globalnoj strategiji Great Wall Motors-a. Investicija Great Wall Motors-a stvoriće više radnih mesta u lokalnoj oblasti, uključujući direktno i indirektno zapošljavanje. Od početka proizvodnje 2000. godine, lokacija Rayong proizvela je skoro 1,4 miliona kamiona i velikih SUV-ova za domaće i izvozno tržište, kao regionalni proizvodni centar za kamione srednje veličine, SUV-ove i dizel motore. 

Viši potpredsednik GM International Operations, Julian Blissett, rekao je da je kompanija donela tešku odluku o prekidu proizvodnog poslovanja na Tajlandu, nakon preduzimanja detaljne analize kako bi se lokaciji dodelio budući program proizvoda. „Sa globalno priznatom efikasnošću i postizanjem ključnih merila kvaliteta, tim kompanije Rayong već dve decenije isporučuje vozila svetske klase za domaće i izvozno tržište“, rekao je Blissett.„U ime GM-a zahvaljujem Tajlandskom timu na izuzetnom doprinosu našoj kompaniji. Takođe želim da se zahvalim Tajlandskoj vladi na dugogodišnjoj podršci u našem poslovanju i za održavanje visoko konkurentnog poslovnog okruženja na tržištu. " „Naša odluka da obustavimo proizvodnju na lokaciji Rayong zasniva se na globalnoj strategiji kompanije GM i optimizaciji našeg proizvodnog prostora širom sveta. U tom kontekstu, prodaja pogona Rayong kompaniji GWM najbolja je opcija za podršku budućoj proizvodnji vozila na ovom mestu. "